Sneak Preview - Wachter van Nynke Laverman

Een muzikale vertelling over de kunst van het wachten

19 mei t/m 20 mei
Tryater Satelliet: Nynke Laverman opnieuw bij Tryater

Deel dit artikel

Diverse theatermakers ‘van buiten’ hebben hun eerste productie bij Tryater gemaakt. Dat geldt ook voor Nynke Laverman. Zij krijgt nu opnieuw de repetitieruimte tot haar beschikking, voor het ontwikkelen van haar nieuwe voorstelling Wachter. Wachter gaat in première op het komende Oerol-festival op Terschelling en is in het nieuwe theaterseizoen te zien in de theaters.

In de Sneak Preview van Tryater kunnen theatermakers nieuw werk uitproberen. Met Wachter zoekt Nynke meer dan ooit de muziek in de taal zelf. Bij Tryater gaat ze het experiment aan van het vinden van een eigen toon in het gesproken woord. 

Wêz wach
Wêz wachter
Wachter yn ferwûndering
Wachter yn bysûndering

In een muzikale vertelling duikt Nynke Laverman in het geheim van het wachten. Wachten dat verder gaat als het laten wegglijden van de tijd. Wachten als levenshouding, met de natuur als voorbeeld. Met regisseur Titus Tiel Groenestege maakt ze nieuwe nummers, gedichten en een sprookje. Naast haar op het podium Sytze Pruiksma (piano, marimba, drums en elektronica) en celliste Geneviève Verhage.

Nynke Laverman maakt Wachter in het Satelliet-programma van Tryater, waarin ook makers als Akkers en Velden, Illustere Figuren en Homsk verbonden zijn aan het gezelschap.