Holes

Coproductie van De Jonge Republiek en Tryater

12 september t/m 13 september
Heeft het zin om iets te willen, heeft het zin om iets te doen, als je denkt dat het toch niet gaat gebeuren?

Deel dit artikel

Green Lake was ooit een welvarend stadje. Nu is de aarde uitgeput en de welvaart verdwenen door hebzucht en onverdraagzaamheid. Schraal als de toekomstdromen van de jongens die daar dag in dag uit hun gaten moeten graven.


Op de klanken van bluegrass en country komen de bizarre lotgevallen van vijf generaties samen in het beroerde leven van de jonge Stanley Yelnats. Hoe diep kan hij gaan om de geschiedenis los te laten en zijn lot weer in eigen handen te nemen? In een mix van rauwe realiteit en magische verbeelding zoekt Stanley de sporen terug in zijn verleden en verzamelt de moed om in actie te komen. 

Holes gaat over de impact en invloed van de geschiedenis op je eigen bestaan. Over je terugtrekken tot je bijna niet meer bestaat en de moed om de toekomst toch in de bek te kijken. Ben je baas over je eigen leven of wordt dat bepaald door iets of iemand anders? Bestaat er zoiets als noodlot en vette pech. Of is geluk af te dwingen? 

Holes is meertalig. Zo wordt naast Nederlands en Fries ook Engels, Marokkaans en Papiamento gesproken.

 

praktische informatie

De voorstelling wordt gespeeld in de open lucht.
De locatie is minder goed toegankelijk voor publiek dat niet goed kan lopen.

Route met de auto: Neem op de A32 de afslag Techum en rijd de straat De Nije Daam helemaal uit. Voor het navigatiesysteem: De Nije Daam, 8941 BH Leeuwarden. De locatie heeft geen huisnummer, volg de bordjes. 

Route met de fiets vanuit Leeuwarden: fiets via Goutum naar Goutum-Zuid (straat Lolkjeslân), fiets naar de 'eco-iglo', fiets via de straten Molkenkelder, De Buorkerij en It Uleboerd naar De Nije Daam. Fiets de straat De Nije Daam helemaal uit. De locatie heeft geen huisnummer, volg de bordjes.

Route met de fiets vanuit Wirdum: neem de afslag Techum en fiets de straat De Nije Daam helemaal uit. De locatie heeft geen huisnummer, volg de bordjes.

Routebeschrijving met openbaar vervoer: zoek op 9292ov.nl de route naar De Nije Daam, 8941 BH Leeuwarden.


 

Uit het publiek:

'Eén van de beste voorstellingen op Oerol. Silvia en haar acteurs maken er een feestje van.'

'Fascinerende voorstelling! Bevlogen. Verdiepend. Humoristisch. Muzikaal.'

'Na 3 dagen nog steeds helemaal in de ban van Holes op Oerol. Wat een perfecte, ontroerende voorstelling.'

 

Uit de pers:

‘Stoer en ontwapenend.’ (Cultuurpodium Online)

‘Het aanstekelijke enthousiasme van de acteurs sleept je mee in het verhaal en de bijpassende muziek doet het zand letterlijk opstuiven.’ (CJP.nl)

‘Holes is een voorstelling met veel humor en een duidelijke boodschap. De overtuigende jonge spelers, waaronder tragikomisch talent Tim Linde, blijken ook nog eens muzikanten.’ (Leeuwarder Courant)

‘Levendig muziektheater, met veel dank aan gitarist en zangeres Sjaan Duinhoven, die een sterk muzikaal fundament legt voor de voorstelling.’ (Friesch Dagblad)

‘Wat ik wil, zijn persoonlijkheden op de vloer,’ seit regisseur en artistyk lieder fan De Jonge Republyk, Silvia Andringa, nei ôfrin. En dát is har slagge.’ (De Moanne)

‘Muzikale en magisch gekleurde tragikomedie’ (Theaterkrant) 

 

 

  • Re-makes van Holes op school met verdiepingsprogramma Tracks & Trails door scholieren van ‘t Skylger Jouw, Nordwin College, Piter Jelles De Dyk onder leiding van studenten van NHL Docent Theater.

 

 

 

 

 

 

 

Ait Bihi Alles Voor Het Spel En Het SpelenCjp Homepage

 

Byntoerol

Recensie FD

Recensie LC

 

LC Voorpubliciteit Holes

FD 12 Juni 2015

 

 

 

LC 15 Mei 2015

 

    • Re-makes van Holes op school met verdiepingsprogramma Tracks & Trails door scholieren van ‘t Skylger Jouw, Nordwin College, Piter Jelles De Dyk onder leiding van studenten van NHL Docent theater.